Hoe-maak-je-een-splash-foto-met-daglicht

Waar is de foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt op een terras op een zonnige dag met heldere hemel zodat we maximaal gebruik kunnen maken van het zonlicht.

Wat heb je nodig om deze foto te maken?

  • 1 stoel als werkplaats
  • 1 wit broodplankje
  • 1 pot of vaas als verhoging om plankje op te leggen
  • 1 witte pvc plaat als achtergrond
  • 1 plaat piepschuim als reflector
  • 1 klein potje met water
  • statief voor je camera

Heel belangrijk voordat je begint te fotograferen is dat alle voorwerpen proper moeten zijn. Zo bespaar je veel tijd nadien bij de bewerking van je foto in photoshop of een ander progamma.

Plaats de stoel op een zonnige plek. Zet de pot of vaas op de stoel en leg er het broodplankje op. Zet daarna het blikje op het broodplankje. Als achtergrond zet je de pvc plaat tegen de stoelleuning en het piepschuim aan 1 zijkant als reflector. Maak eerst een foto van deze opstelling vooraleer je het water gebruikt. Deze zal je moeten gebruiken om later de compositie te maken in photoshop.

Zet de camera op A-stand (Diafragmavoorkeuze). Je kan met andere standen werken zoals P, S,M maar je moet ervoor zorgen dat je een korte sluitertijd kiest om het water te kunnen bevriezen.

Daarna gooi je een beetje water op het blikje, niet te veel want anders zou het blikje een beetje¬† kunnen verschuiven en dat zal een probleem geven bij het samenvoegen van de foto’s bij het maken van de compositie. Je kan met een helper werken maar persoonlijk doe ik dit liever zelf met mijn afstandsbediening.

Geloof mij, de perfecte splash krijg je niet van de eerste keer. Je moet meerder keren proberen tot je het gewenste splash-effect bekomt. Bij iedere poging krijg je een ander resultaat en het is steeds leuk om de verschillende effecten te bekijken en daarna de foto te kiezen om aan de compositie te beginnen.

Ik heb hier slechts twee foto’s gebruikt maar je kan ook meerdere selecteren om je compositie te maken in Photoshop.

Ik hoop dat deze tip je kan inspireren voor toekomstige projecten. Laat gewoon je verbeelding de vrije loop!

Laat gerust weten of je deze tip interessant vindt en ik ben benieuwd naar de resultaten als je hiermee zelf aan de slag wil gaan!

2 gedachten over “Hoe maak je een splash met daglicht?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *